Paper Ozpack'in Hikayesi - Saltuk'tan Mektup Var!

Paper Ozpack’in Hikayesi

Öncelikle, Paper’ın mucidi Saltuk Buğra Doğan’dan bahsetmek istiyorum. Saltuk, eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladıktan sonra 2017 yılının Eylül ayında Stajyer olarak Ozpack ekibine katıldı. Kısa süre içerisinde işe ve süreçlere hakim oldu. Ardından da pazarlama departmanında faaliyet göstermeye başladı.

Bu süre zarfında Ar-ge ile de ilgilendi Saltuk. Ve bu dahiyane fikrini,  kendi ihtiyaçlarından yola çıkarak buldu. “Neydi ihtiyaçları?” diye soracaksınız tabii.

Lise ve üniversite zamanlarında çoğumuz(ben de dahil) çanta taşımayı sevmezdik. Okul yıllarımız, elimizde kitap, defter ve kağıtlarla geçtiii gitti derken, çalışma hayatı başladı; yapılacaklar listesi, toplantılar, notlar, en yoğun anlarda gelen telefonlar...

Sonra ansızın bir fikir düştü Saltuk’un aklına. Paper Ozpack! Amacı; A4 boyutunda olan kağıtlarınızı, kalemlerinizi, kartlarınızı, telefonunuzu(üstelik dokunmatiği çalışır şekilde), şarj cihazınızı, anahtarınızı, düzenli şekilde, bir arada tutmaktı.

Yapılan denemeler, prototipler derken, bugünlerde Saltuk’un harika fikri Paper Ozpack, satışa sunuldu ve çok da sevilecek gibi görünüyor!

Kariyerine Ozpack’te devam etmese de her zaman Ozpack’in bir parçası olan Saltuk’a kocaman bir teşekkür ediyoruz ve sözü Saltuk'a bırakıyoruz:

----------

Merhaba 😊

Ben Saltuk Buğra Doğan, Paper Ozpack'in mucidi. Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunuyum. Size de ilham oluşturması için hikayesini paylaşmak istedim. Ozpack’le tanışmam insanların hayatına nasıl dokunabilirim sorusuyla başladı. Sonrasında Osman abinin TEDx videosuna denk geldim. İzleyince birçok not aldığımı fark ettim ve iletişime geçmeye ve  şirketinin bir parçası olmaya karar verdim. İnternetten mail adreslerine ulaştıktan sonra iletişime geçtim. Mülakat sürecinden sonra yarı zamanlı olarak Ozpack ailesinin bir parçası oldum. Mezun olduktan sonra da Ozpack'te çalışmaya devam ettim.

Ozpack’te çalışmaya başladıktan sonra inovasyon üzerine birçok tecrübe edindim. Ozpack çantalarının gelişimi aşamasında bulunma şansım oldu.  Osman abi ofise geldiği bir gün A4 kağıtlarıyla ilgili de bir şeyler yapmamız gerektiği fikrini ortaya attı. Bu konu hakkında birçok müşterimizin de isteği olduğunu biliyorduk. Böylelikle Paper Ozpack'in ilk tohumları atılmış oldu. Herkesin yaşadığı ortak bir sorun olan kağıt taşımak ve düzenli saklayabilmekle ilgili problemi öncelik sıralamamızda ön sıraya aldık. Kağıt üzerinde birkaç prototip çizip takım arkadaşlarım ve Osman Abi’yle paylaştığımda ilk çalışmalara başladık. Kağıt üzerine çizdiğim şekli numune haline getirdim.  İlk numuneyi yaptıktan sonra müthiş bir heyecanla ofise gittim. Sizlerin de fikirlerini almak için instagram üzerinden canlı yayın yaptık ve fikirlerinizi aldık. Aldığımız geri dönüşlerle güzel bir işe imza atacağımız konusunda hem fikir olduk.  Sonrasında Paper Ozpack’in ilk üretim numunesi yapıldı.

Artıları ve eksileri konuşulup çizimleri yapıldıktan sonra seri üretime geçme kararı aldık. Bu ürün ortaya çıkarken herkesin yaşadığı diğer sorunları da göz önünde bulundurarak telefon taşıma, şarj biterken sallanan Powerbank kabloları, kartlıklar, toplu taşımada ders çalışamama, not alamama vs. göz önünde bulundurduk. Çünkü ilhamın ne zaman ve nerede geleceği belli olmuyor. Nitekim Paper Ozpack fikri ilk olarak bana da İzmirlilerin de bildiği gibi İzban'da gelmişti 😊 ve küçük dokunuşlar ile de tasarım tarafı da bitti. Ve şimdi sizlerle buluşuyor. Umarım en mutlu anlarınızda sizlere eşlik eder ve hayatınızda yardımcı olur. 

--------

Paper Ozpack Modellerimizi Link Üzerinden İnceleyebilirsiniz:

https://www.ozpack.com.tr/collections/paper-ozpack


Yorumlarınızın yayınlanmadan önce onaylanması gerekmektedir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.


Example blog post
Example blog post
Example blog post